Cikk- cikk - Valentin nap
Valentin napEz a szerelmesek napja, ami Február 14.-re esik. A különbség az általunk ismert Valentin nap és a japánok által ünnepelt Valentin nap között, hogy ekkor a lányok adnak ajándékot a fiúknak és nem pedig fordítva. Japánban ez a hagyomány a 1950-es években terjedt el. A fő hangsúly a csokoládéra került. Eredetileg a Valentin-nap az év egyetlen olyan napja, mikor egy nő anélkül mutathatja ki a szerelmét, hogy megszólnák ezért. Ilyenkor a lányok ajándékoznak csokit a fiúknak, de lehet a csokiknak több jelentésük is.
Az első a Giri-csoki amit illemből adnak a nők, lányok. Álltalában munkatársaknak, apukáknak esetleg szingli férfiaknak szánalom jeléül, de ezek a férfiak nagyon is örülnek, mert így nem maradnak szégenyben. Ennek van egy tovább fejlesztett változata a szuper- giri-csoki, ezt olyanak adják akit nagyon nem kedvelnek, de az illem megköveteli.
Van Tomo-csoki ami a tomodachi szóból ered, azaz barát-csoki. Ezt a barátoknők adják egymásnak, ezzel megerősítve a barátságukat.
És a leglényegesebb csoki a Honmei-csoki, azaz az igaz szerelem csoki. Erre készülnek a legjobban a japán lányok. Álltalában ez a legdrágább, legfinomabb csoki amit ajándékba adnak. De a lányok annak akit igazán kedvelnek saját maguk készítik el a csokit, ezzek is jelezve mennyire szeretik a kiszemeltet, ezt animékben is láthattuk már (pl. Hyouka).
Népszerű csokimárkák Japánban: glico, Meiji és Morinaga. Híresen finom csokit gyártanak és rendkívül figyelemfelkeltő csomagolásban kínálják.
Szerencsére létezik egy olyan nap is amikor a fiúk viszonozzák a lányok kedvességét, de azt háromszorosan. Ezt napot nevezik White Day-nek magyarul fehér nap, egy hónappal Valentin után tartják Március 14.-én. Ilyenkor népszerű ajándékok a sütemények, ékszerek és a mályvacukor. Mivel a férfiaknak a lányoktól kapott ajándék árának a háromszorosát kell viszonozniuk előfordul, hogy a japán kislányok drága giri-csokival ajándékozzák meg az apukájukat, egy drága „viszonzás” ajándék reményében.
Van még egy nap Április 14.-én a Black Day vagyis Fekete Nap, mikor azok akik nem kaptak semmit, összegyülnek és gyászolnak illetve jajagmyeont, egy fekete szósszal készített tésztát esznek. Ez, az egyébként szomorúnak látszó esemény jó lehetőséget kínál az egyedülálló résztvevők közötti ismerkedésre.

Késztette:
Fuyumi

Forrás:
networkjapan.network.hu,
japanfelderito.hu,
szaku.hu
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóRegisztráció

Elfelejtett jelszó
spacer
Reklám
spacer
Aloldalunk:
spacer
Online felhasználók
Vendég: 2
Nincs Online tag

Regisztráltak: 6,260
Legújabb tag: Mashaslarf
spacer
Számlálók


CTA Stat
spacer